“Čistoća” traži poskupljenje odvoza smeća u Banjaluci

134

Iz “Čistoće” su za “Nezavisne novine” potvrdili da su Gradskoj upravi Banjaluka uputili prijedlog da se povećaju cijene te da zbog toga čekaju s isporukom računa za ovu godinu.

Aleksandar Bajić, direktor “Čistoće”, je za “Nezavisne novine” kazao da ukoliko grad prihvati njihove prijedloge, onda će vjerovatno doći do manjih korekcija trenutnih cijena.

“Ako prihvate naše prijedloge, u tom slučaju bi bili minimalno uvećani računi, možda za oko marku. Neće se raditi o nekom velikom poskupljenju, to je sigurno”, uvjerava Bajić.

Kako je istakao, s obzirom na to da su i sva druga komunalna preduzeća sa područja grada uputila prijedlog gradu za korekciju cijena, i oni su se odlučili na ovaj korak.

“Sada čekamo njihov odgovor. U slučaju da dođe do korekcije cijena, tada bismo račune od tog mjeseca mogli poslati sa korekcijom. Apelujemo na građane da se malo strpe u vezi s tim”, dodao je Bajić.

Kako kaže, oni su poslali zahtjev, a na gradu je da odredi koliko su opravdani njihovi prijedlozi.

“Nakon toga čekamo sjednicu Skupštine grada da usvoji tu odluku, a ako bude pozitivan odgovor, mi bismo u tom slučaju na računima mogli da promijenimo cijene”, rekao je Bajić.

Bojan Kresojević, gradski menadžer, je za “Nezavisne novine” potvrdio da je na adresu Gradske uprave stigao ovaj prijedlog te da će oni provjeriti šta je nužno, realno i prihvatljivo za grad i građane.

“U skladu s tim u narednom periodu ćemo se izjasniti o ovom zahtjevu”, rekao je Kresojević.

Prema riječima jednog banjalučkog penzionera, ovo je samo još jedno u nizu poskupljenja s kojima se suočavaju građani, a koja su prisutna svakodnevno u gradu, ali i državi.

“Situacija je sve teža, a na sva ova poskupljenja samo nam je još falilo da i cijene režija idu gore. Svi smo svjedoci koliko je hrana poskupjela, a tek sve ostale stvari. Ionako jedva sklapamo kraj sa krajem, a šta će tek biti u narednom periodu”, žali se ovaj penzioner.

Izvor: Nezavisne

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!