Konačno predstavljeno rješenje: Pogledajte kako će izgledati Banjalučka arena FOTO/VIDEO

179
Banjalucka-arena-idejno-rjesenje
Konačno je predstavljen izgled Banjalučke arene u kojoj će igrati velika svjetska teniska imena, na turniru “Srpska Open”, koji je na programu u aprilu. Najveći sportski spektakl u Srpskoj biće odigran u dvorani sa površinom od 9.000 kvadrata, a projekat je na današnjoj konferenciji za medije prezentovao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Najveći sportski spektakl u Republici Srpskoj biće odigran u dvorani sa površinom od 9000 m2 i preko 5000 sjedećih mjesta, prilagođena svim sportovima kao i unutrašnjim dodatnim prostorom i sadržajima koji će biti na raspolaganju rekreativnim i profesionalnim sportistima.Jedinstveno građevinsko rješenje doprinijelo je tome da objekat dimenzija 70h60 metara i visine preko 13 metara ne kvari ambijentalnu cjelinu i ne zagušuje prostor, jer se većina prostora nalazi pod zemljom”, naveo je Stanivuković.

Dodao je da će arena biti predviđena i za koncerte, festivale, dakle ne samo za sport.

“Kada sve ovo završimo za 30-ak dana, ispred dvorane ćemo dobiti novi trg, veći od Trga Krajine, te ćemo sve muzičke zvijezde dočekivati na novom trgu. U utorak ćemo prezentovati novi sadržaj. Uradićemo igralište i terene za djecu, kakvi do sada nikada nisu izgrađeni”, kazao je Stanivuković.

Naveo je da je planirano da do 5. aprila bude postavljena posljednja korpa za otpatke.

“Korpe za otpatke su tako lijepe da nećete htjeti ni smeće u njih baciti. Toliko smo se trudili oko svakog detalja”, pohvalio se gradonačelnik uz konstataciju da su Japanci i Kinezi ljubomorni na ovakvu dinamiku radova na gradilištu u Banjaluci.

Saša Trivić, predsjednik građevinskog odbora, istakako je na pres konferenciji da je, iako nije građevinac, dinamikom radova ,,prevario” stručnjake.

,,Prvi problem je bio kako naći izvođače radova, kojih je sada 20 koji rade. Hvala preduzeću Gradip koji su prihvatili da u ovo uđu. Svi oni dali su dane i noći da se ovo izgradi”, ističe Trivić te napominje da je izazov kratak rok za završetak radova.

Arhitekta Dalibor Bjelica napominje da su ispoštovani svi svjetski standardi, te da se ove godine očekuje završetak otvorene dvorane, a već naredne godine će to biti zatvorena dvorana.

Na pitanje novinara Trivić nije imao priliku da odgovori da li čitav projekta posjeduje građevinsku dozvolu, jer gradonačelnik kaže da imaju dogovor da on priča o tome. Stanivuković je rekao da trenutno postoji privremena dozvola za izvođenje radova.

,,Ide sve u skladu sa dozvolama. Svaki grumen zemlje papirološki je pokriven”, ističe gradonačelnik.

Za četvrtak, 2.marta najavljena je konferencija za medije kada će biti saopšteno više detalja o samom teniskom turniru “Srpska open” koji će se održati od 16.4. do 23.4. u Banjaluci.

Stanivuković: “Kuštrinović javi i mi vrnemo”

Draško Stanivuković je najavio da bi Banjalučka arena mogla imati i pokretni krov.

“Da li će kiša padati ili ne, nije važno. Samo Kuštrinović javi i mi vrnemo”, rekao je Stanivuković.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!