Grad Banja Luka pokrenuo je sve procedure kako bi se, po završetku zimske sezone, pristupilo obnovi horizontalne saobraćajne signalizacije na teritoriji Banje Luke, saopšteno je iz Gradske uprave.

Naime,  javna nabavka je u toku, a po okončanju tenderskih procedura pristupiće se iscrtavanju kako na gradskim saobraćajnicama, tako i na lokalnim putevima na području grada.

“Imajući u vidu da je održavanje pojedinih saobraćajnica na području Banje Luke poput Istočnog i Zapadnog tranzita i Karađorđeve ulice u nadležnosti JP „Putevi RS“, Grad Banja Luka će upoznati navedeno preduzeće sa gradskim planom obnove horizontalne saobraćajne signalizacije, te predložiti da se usklade i sinhronizuju ove aktivnosti, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta i zadovoljstva korisnika, kao i unapređenja bezbjednosti saobraćaja”, poručeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Kako su kazali i ove godine je planirano da se na pojedinim lokacijama – kao što su zone škola, te zone sa većim brojem učesnika u saobraćaju, za obilježavanje horizontalne signalizacije primijeni dvokomponentna hladna plastika, kako bi se obezbijedila trajnost oznaka.

“Postepenim uvođenjem hladne plastike u redovno obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, Grad Banja Luka nastoji promjeniti koncept u obilježavanju horizontalne saobraćajne signalizacije i prilagoditi ga savremenim trendovima, a  sve u cilju poboljšanja kvaliteta, zadovoljstva korisnika i na kraju unapređenja stanja bezbjednosti saobraćaja na ulicama na području grada”, poručeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Iz Odjeljenja napominju, da će se vršiti i obilježavanje biciklističkih staza i prelaza s ciljem povećanja bezbjednosti  biciklističkog saobraćaja, jer je dolaskom ljepšeg vremena povećan i broj biciklista u gradu.

Inače, Grad Banja Luka svake godine aktivno radi na održavanju horizontalne saobraćajne signalizacije, te je i tokom prošle godine u okviru velike akcije čišćenja i uređenja grada obnovljena signalizacija u više naselja na širem području grada.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!