Univerzitet PIM Banjaluka negira navode: Netačne informacija o hapšenju profesora i saradnika

440
Univerzitet za poslovni inženjering i menadžment Banjaluka saopštio je da su određeni mediji i portali objavili netačne informacije o hapšenju profesora i saradnika ovog univerziteta.

“Niko od zaposlenih profesora, saradnika, administrativnog osoblja ili uprave nije saslušan, priveden ili uhapšen”, ističe se u saopštenju ove visokoškolske ustanove.

Inspektori Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH su uz saradnju i saglasnost rektorskog tima i menadžmenta Univerziteta privremeno oduzeli određenu dokumentaciju koja se može dovesti u vezu sa istragom koju vodu Tužilaštvo BiH.

Rektorski tim ovog Univerziteta naveo je da je Univerzitet PIM uvijek bio i uvijek će biti potpuno otvoren za saradnju sa državnim, inspekcijskim, istražnim i drugim organima s ciljem otkrivanja nezakonitih radnji ili krivičnih djela.

Pripadnici Sipe su u okviru akcije “Klaster”, koja je usmjerena na suzbijanje organizovanog kriminala i sistemske korupcije, uhapsili 11 lica povezanih sa nezakonitim izdavanjem i nedozvoljenom trgovinom fakultetskim diplomama na području BiH.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!