Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da kao predsjednik ima pravo na korišćenje helikoptera, te da će funkcioneri Srpske upotrebljavati ove letjelice i voziti se njima svaki put kada se procijeni da trebaju otići na brz sastanak i isto tako se vratiti.

“To je naše pravo koje ćemo koristiti. S druge strane, ne primjećuje se da je 98 odsto letova koje uradi Helikopterski servis Srpske isključivo vezano za humane intervencije. Nikada se nije desilo da je neko od nas koristio helikopter kada je u određenom trenutku trebalo rješavati humanitarna pitanja, što može da se provjeri”, izjavio je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da o tome da li će se helikopter upotrebljavati za prevoz bolesnika odlučuje nadležni ljekarski konzilijum.

Odgovarajući na određene optužbe da funkcioneri Srpske, uključujući i njega, zlopupotrebljavaju svoje javne funkcije i u partijske svrhe, o čemu govore prijave Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH, Dodik je poručio da ta komsija nije uopšte referentna da o tome odlučuje, dodajući da se pokazala aljkavom, nestručnom, navijačkom i politički obojenom.

“Zar neko misli da mi nećemo nastaviti raditi onako kako smatramo da je najbolje? Pa, nećemo njih u CIK-u pitati. Oni imaju svoje mehnizme i neka rade šta hoće”, rekao je Dodik.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!