Prošle godine, u oktobru nam je rečeno da je zemljište prodano, kao i da ćemo morati da se iselimo iz naših radnji, ističe u razgovoru za BL portal, Janićije Jaćimović, najstariji banjalučki krojač, koji je trenutno u portazi za novom lokacijom. Na mjestu gdje se nalazi Jaćimovićeva radnja, u ulici Kralja Petra I Karađorđevića 18, planirana je izgradnja zgrade, nakon što ga je grad Banjaluka, prodao jednoj privatnoj kompaniji. Jaćimović je od Grada ranije tražio pomoć, i nakon iščekivanja danas je konačno dobio obećanje.

„Još uvijek nam nisu rekli i dali krajni rok, kada moramo da napustimo ove objekte“, tvrdi Jaćimović i dodaje, da je danas dobio obećanje za pomoć, ali kako kaže, biće siguran u to tek kada dobije „papir načisto“.

Pomoć u pronalasku nove lokacije „u blizini stare kako bi gospodin Jaćimović mogao da nastavi porodični zanat“, danas je obećao lično, novi Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Ljubo Ninković.

Ninković je posjetio Jaćimovićevu radnju, čime se pohvalio na društvenim mrežama, i tom prilikom obećao pomoć osamdesetogodišnjem krojaču, sa već 60 godina radnog staža u ovoj struci.

Jaćimović, koji, prema vlastitom priznanju, ne planira u penziju dok god je zdrav, iskazao je zahvalnost predsjedniku Skupštine, za kojeg kaže da je prvi koji ga je posjetio i obećao pomoć.

Izvor: BL Portal

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!