Od slastičarne do noćnog kluba: Šta će biti sa lokalima zbog radova na hotelu Palas?

359
Još nemamo informacija da li će najavljeni radovi na rušenju nedovršenog dijela hotela Palas uticati na rad lokala u postojećem dijelu objekta, kaže za BL portal Saša Trivić, vlasnik kafe slastičarne „Manja“ u centru Banjaluke. Prema njegovim riječima, sa takvim pitanjem obratili su se upravi hotela Palas prije nekoliko dana i još čekaju odgovor.

„U svakom slučaju, mislim da će rad svih objekata, u principu, biti ili smanjen ili potpuno ugrožen“, smatra Trivić i dodaje da nestrpljivo očekuje odgovor uprave Palasa.

„Nas interesuje odgovor na ovo pitanje, više nego vas“, kaže Trivić u svom stilu.

U “Cristalu”, jednom od najpopularnijih banjalučkih noćnih klubova, koji se nalazi u podrumu postojećeg objekta hotela Palas, kažu da trenutno nemaju nikakvih informacija o eventualnoj izmjeni ili obustavi rada.

„U ovom starom objekatu sve ostaje kao do sada. Rekli su nam da ćemo ostati i da ne mijenja ništa kada smo mi u pitanju“, ističu iz ovog noćnog kluba.

Ipak dodaju da zbog obima i vrste radova, ne isključuju mogućnost privremene obustave rada u ovom objektu i izmještanje na neku drugu lokaciju.

„Moguće je da oni dođu i kažu da se zbog rušenja i opasnosti zatvore lokali na određeni period, mjesec ili dva. Ali u tom slučaju, mi ćemo pronaći neku drugu soluciju, ne možemo biti zatvoreni ni jedan vikend. Nećemo to dopustiti“, ističu iz „Cristala“ i dodaju da još ne znaju ni kada će radovi na rušenju uopšte početi.

Tačan datum početka tih radova ne znaju ni u Gradskoj upravi, ali, kako je gradonačelnik Draško Stanivuković rekao prije nekoliko dana, očekuje se da bi mašine trebalo da počnu sa radovima u martu.

„Očekujemo i vjerujemo da bi u martu moglo da počne rušenje nedovršenog hotela, a onda i gradnja najprestižnijeg i najljepšeg hotela u regionu i buduće razglednice Banjaluke“, rekao je Stanivuković na posljednjoj sjednici banjalučke Skupštine.

Nakon toga, iz Gradske uprave su u saopštenju podsjetili da je na posljednjoj sjednici Skupštine grada usvojen regulacioni plan kojim se rješava višedecenijsko pitanje hotela “Palas”, na čiju se gradnju čeka od 1987. godine.

Tom prilikom je navedeno i da će krajem februara biti gotov projekat rušenja nedovršenog objekta, nakon čega ide raspisivanje javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača za rušenje.

Izvor: BLportal

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!