Mještani banjalučkog naselja strahuju od potpune devastacije pasarele

204

Pasarela na zapadnom tranzitu u Ulici Krajiških brigada kod hotela “Kamel” u Banjaluci je, kako upozoravaju mještani, prekopana i opasna za pješake.

“Na pasareli se radi već dugo, ali u skorije vrijeme nisam vidjela nikakve pomake. Svakim danom pasarela je u sve gorem stanju, sve je raskopano i puno prašine.

Ovom pasarelom prolazi mnogo djece, te ja, ali i ostali mještani, strahujemo za njihovu sigurnost”, pojasnila je jedna mještanka za “Nezavisne”.

Dodala je da se nada da će nadležni popraviti ovu pasarelu, nastaviti s radovima i spriječiti njenu dalju devastaciju.

“Voljela bih da u skorijem periodu mi mještani vidimo pomak u započetim radovima, te da ova pasarela uskoro postane sigurnije i ljepše mjesto”, naglasila je ona i dodala da mještani već dugo čekaju da se pasarela uredi, ali radovi su usporili i ovo više nema smisla.

Iz Gradske uprave za “Nezavisne novine” kažu da radovi na pomenutoj pasareli ne utiču na bezbjednost sugrađana koji je koriste.

Kako kažu iz nadležnog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, nakon započetih radova na sanaciji pasarele, na osnovu projekta “Sanacija pješačke pasarele na zapadnom tranzitu kod hotela ‘Kamel'”, koji je izradila firma INK CONSTRUCTOR d.o.o, stekli su se uslovi za bolji uvid u stanje pasarele, što nije bilo moguće prije nego što su otvoreni konstruktivni elementi.

“Analizom je utvrđeno da je neophodno uraditi i dodatna ispitivanja kvaliteta i hemijskih svojstava betona”, kazali su oni.

Nadzor je, kako kažu, pauzirao sanaciju ove pasarele do dopune tehničkog rješenja.

“Inicirali smo javnu nabavku za dopunu tehničke dokumentacije, postupak je sproveden, projektant je pristupio izradi rješenja, te će radovi na pasareli uskoro biti nastavljeni prema predviđenom planu i dinamici”, kazali su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!