Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i delegacija kineske kompanije „SDHS-CSI BH“ posjetili su danas gradilište na dionici budućeg auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Čubrilović je istakao da se dinamika radova na izgradnji dionice auto-put odvija planiranim tempom i da se preduzimaju sve potrebne aktivnosti, u saradnji sa kineskim partnerima, sa ciljem realizacije projekta izgradnje auto-puta u predviđenom roku.

On je naveo da je ovaj projekat od strateškog interesa za cijelu Republiku Srpsku i podsjetio da će ova investicija imati ogroman značaj za privredni razvoj prijedorske regije, ali i cijele Republike Srpske.

Tokom posjete gradilištu istaknuto je da se građevinski radovi intenzivno provode na petlji Prijedor i dijelu trase ka Banjaluci.

“U toku je nasipanje materijala, podrazumijevaju se isključne i uključne rampe, vrše se građevinski radovi, a u proceduri su pripreme za početak izvođenja šipova na petlji. Osim navedenih aktivnosti, vrši se izmještanje podzemnih EE kablova, kao i vodovodnih cijevi. Projektni kamp je u potpunosti spreman, te je stavljen u funkciju”, istakli su predstavnici kineske kompanije.

Nakon obilaska gradilišta, Čubrilović i delegacija kineske kompanije posjetili su projektni kamp kompanije „SDHS-CSI BH“ u naselju Ivanjska,  koji raspolaže svim neophodnim kapacitetima za rukovodstvo i radnike kineske kompanije koji su angažovani na projektu izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedor.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!