Ukoliko poznajete ljude koji su svojim radom i zaslugama dali izuzetan doprinos u razvoju našeg grada, ostvarili vrhunske rezultate u različitim oblastima djelovanja, ispoljili hrabrost u vanrednim situacijama ili mlade koji već imaju zapažena ostvarenja, predložite ih za dodjelu nagrada povodom 22. aprila – Dana grada Banje Luke.

Zainteresovana pravna i fizička lica sa područja grada svoje inicijative za dodjelu aprilskih nagrada i priznanja mogu dostaviti do 23. februara.

Inicijative je potrebno dostaviti Skupštini grada Banja Luka – Komisiji za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja, na adresu: Trg srpskih vladara broj 1, 78 000 Banja Luka.

Odlukom o nagradama i priznanjima, ustanovljene su sljedeće nagrade i priznanja:

Ključ Grada Banja Luka, sa Poveljom “Počasni građanin grada Banje Luke” – priznanje koje se dodjeljuje kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja, u svim oblastima stvaralaštva;

Zlatni grb Grada Banja Luka – priznanje za izuzetan doprinos u razvoju grada, njegovanju odnosa sa drugim gradovima, za postignute vrhunske rezutlate i uspjehe u oblasti privrede, nauke, kulture, umjetnosti i sporta;

Plaketa Grada Banja Luka – priznanje za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta, fizičke kulture i ispoljenu hrabrost;

Plaketa „Sestre Gajić“ – priznanje koje se dodjeljuje za izuzetno humana djela;

Nagrada Grada Banja Luka-mladima – kao poseban vid priznanja, za značajna ostvarenja u svim oblastima života (uz novčanu nagradu, dodjeljuje se i diploma).

Nagrade i priznanja mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima.

Inicijative moraju biti obrazložene, naročito: biografija za fizička lica, odnosno reference za pravna lica, razloge koji su uticali na podnošenje nicijative, adresu i telefon kontakt osobe, odnosno lica koje se predlaže, te prijedlog nagrade za kandidovano lice.

Kompletan javni poziv možete pogledati OVDJE.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!