Nadamo se da ćemo radove privesti kraju za dvije sedmice, otkriva za BL portal Ljubiša, jedan od radnika na izgradnji pješačke platforme kod Gradske uprave Banjaluka.
,,Sve stižemo, jer se puno radi, a ima nas dovoljno. Kocke slažu radnici iz Jablanice, a mi ovo ostalo radimo”, dodaje Ljubiša.
Prema njegovim procjenama, radovi koji su počeli 23. januara mogli bi da budu završeni i prije roka.
Podsjećamo, iz Gradske uprave Banjaluka ranije su saopštili da će od 23. januara do 4. marta saobraćaj biti obustavljen u ulicama Trg srpskih vladara i Srpskoj na dijelu od Ulice kralja Petra I Karađorđevića, tačnije ispred Gradske uprave do Ulice Ivana Franje Jukića, zbog izvođenja radova na izgradnji pješačke platforme.
Iz njihovog Odjeljenja za saobraćaj i puteve objasnili su da ovaj prostor u suštini predstavlja pješački prelaz, a nadovezuje se na šetalište i da je neophodno ispoštovati kontinuitet osnovne namjene i pješacima dati prioritet u odnosu na kolski saobraćaj.
“Konstrukcija pješačkih površina planirana je kao kolovozna konstrukcija sa završnom oblogom od paljenog granita”, objasnili su iz ovog odjeljenja.
Radove izvodi preduzeće „GP Gradip“ Prnjavor, koje ima rok od 60 dana od dana uvođenja u posao.

 

Izvor: BL Portal

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!