Mještani Motika spremni na proteste i pred Gradskom upravom

179

Mještani MZ Motike izrazili su svoje nezadovoljstvo oko pomjeranja roka za izgradnju mosta i pravljenje alternativnog za pješake u vrijeme radova, izlaskom na proteste koji će, kako oni kažu, potrajati ukoliko se ne napravi pristojniji alternativno most. Sa druge strane Bojan Kresojević, gradski menadze, poručuje da neće ništa rušiti dok ne nađu najbolje moguće rješenje.

Prema riječima mještana, problem je nezavršavanje puta, a rok je 6. mart i najava rušenja mosta koji povezuje Petrićevac i Motike i produžavanje roka od 85 dana.

“Ukratko bi bio prekinut saobraćaj, djeca bi prelazila preko skalamerije od mostića što su napravili kao alternativni prelaz za pješake”, poručio je mještanin S.S. za “Nezavisne novine”.

Dodao je da će nastaviti sa okupljanjima sve dok se ne napravi bar alternativni most pored postojećeg za prelazak vozila i autobusa da ne bi bilo presjedanja putnika, a do tada nema rušenja mosta.

“Do protesta je došlo zbog sramne odluke gradskih vlasti prema svojim građanima i što su donijeli odluku bez konsultacije i saglasnosti mještana naselja Motike. Nije ispoštovan rok završetka radova, pa nam sada hoće zatvoriti na 85 dana jedini normalan prilaz do grada, a već smo pola godine odsječeni od grada, brza pošta neće da nam dođe, preuzimamo narudžbe na Petrićevcu, a da ne govorim o dostavljačima hrane koji neće ni da voze u Motike”, kazao je mještanin D.P. za “Nezavisne novine”.

Dodaje da im predlažu alternativne pravce preko Saračice koji zahtijeva minimalno još pola sata do grada.

“Zadnjih godina Motike uglavnom naseljavaju mladi bračni parovi, građani koji žele da ostanu na ovim prostorima, a oni nam ovom odlukom otežavaju uslove življenja, pogotovo parovima koji imaju malu djecu i bebe koje moraju na kontrole na Paprikovac ili u Savjetovalište u Novoj Varoši”, pojasnio je on.

Sve to, kako je rekao, zahtijeva dodatne troškove goriva, troškove održavanja automobila i slično.

“Građani Motika su složni i spremni da nastave sa protestima čak i pred Gradskom upravom ukoliko se naši zahtjevi ne ispoštuju”, istakao je on.

Prema riječima mještanke Motika D.S, Mjesna zajednica Motike zajedno sa mještanima postala je predmet sprdnje gradonačelnika i gradske vlasti.

“Mostić od svega nekoliko metara, za koji je prema njihovim riječima potrebno 85 dana rada, je kap koja je prelila čašu”, potvrdila je ona za “Nezavisne novine”.

Prvo što su im servirali bila je, kako ona kaže, vožnja Lijevčanskom ulicom tokom zime, a sad obilazak oko Banjaluke da bi došli na posao i slično.

“Pitam se šta je sljedeće”, kazala je ona.

Bojan Kresojević, gradski menadzer, poručio je da neće ništa da ruše dok posljednjeg momenta, odnosno sve dok ne nađu najbolje moguće rješenje.

Problem mještanima je, kako je rekao, usporavanje protoka saobraćaja u njihovom naselju koje bi ovo rušenje izazvalo.

“Mi smo juče izašli na teren i razgovorali sa građanima. Predložili smo opciju da se most ne ukida sve do monenta dok ne nađemo najbolji mogući način za odvijanje saobraćaja”, poručio je Kresojević.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!