Pripadnik Gorske službe spasavanja (GSS) Republike Srpske iz Bijeljine Miroslav Vujanović rekao je Srni da spasioci iz Srpske i danas u razrušenom Hataju na jugu Turske, uz povećan stepen rizika, ulaze u ruševine i tragaju za žrtvama zemljotresa.

Ukazujući na strahote ljudskih stradanja, on je rekao da spasioci kad se vrate kućama sigurno neće biti isti oni ljudi koji su prije nekoliko dana otputovali za Tursku.

“Danas smo uz povećan stepen rizika ulazili u ruševine i kroz otvore od betona spuštali se na dva sprata ispod zemlje. Pronašli smo tijelo žene na prvom spratu, spustili se sprat niže i pronašli čovjeka, ženu i kćerku na jednom krevetu koje je pritisnula i ubila betonska ploča”, rekao je Vujanović.

On je dodao da bi moglo doći do obrušavanja, te da očekuju da Agencija za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama (AFAD), sa kojom rade u saradnji, obezbijedi tunel da se sve ne bi obrušilo na njih.

“Nadam se da ćemo uspjeti doći do bebe. Ako ishod bude pozitivan bićemo srećni”, rekao je Vujanović i pojasnio da je veliki problem i sami dolazak do lokacija zato što su svuda ruševine i teško se orijentisati.

U Hataju, na jugu Turske, nalazi se 16 pripadnika Gorske službe spasavanja Republike Srpske – iz Bijeljine, Istočnog Sarajeva i Foče.

 

Izvor: Srna

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!