Fudbalski trener i bivši selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske i BiH Miroslav Ćiro Blažević sahranjen je danas u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Porodica, prijatelji, osobe iz javnog života, ali i hiljade građana stigli su na posljednji oproštaj s Ćirom.

– Zbogom naš Ćiro, puno ćeš nam faliti, i ti i tvoj savjet. Ali znam, znam da ti ne bi volio da mi sad tugujemo. Uvijek sam govorio “vi”, ali na dan tvog oproštaja ću prieći na “ti”. Odlaziš na neko drugo, bolje mjesto, igrati drugo poluvrijeme. Ovo prvo, zemaljsko, nažalost je završilo. Da si ovdje s nama, ti bi nas pogledao, nasmijao se i opsovao nas, kako znaš. Pogledaj koliko je raje došlo. Ne bi nam dao da danas plačemo i tugujemo. U tvom društvu uvijek su bili smijeh, veselje i sreća. Gore na nebu, čekaju te anđeli, radosni su što je došao trener svih trenera – rekao je uoči sahrane aktuelni selektor reprezentacija Hrvatske Zlatko Dalić.

 

Ćiro Blažević umro je 8. februara u 88. godini, nakon duge i teške bolesti, a koliko je bio voljen dobro se znalo i za njegova života, a iznova to pokazuje ogroman odaziv i na njegovu komemoraciju koja je održana ranije danas.

The Justified Image Grid JS is not loaded. Try disabling Conditional script loading in the General settings.

Stigli i članovi Ćirine porodice, njegova supruga Zdenka, sin Miroslav i sestra Jozefina, ali i mnogi poštovaci onoga što je bio Ćiro. Smjenjivali su se emotivni govori ljudi koji su s njim dijelili mnogo toga tokom života.

Prethodno je u Koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu održana komemoracija, kojoj su prisustvovali i predstavnici hrvatskog državnog vrha, predsjednik, premijer i predsjednik parlamenta, Zoran Milanović, Andrej Plenković i Gordan Jandroković.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!