Mještani za sutra ujutro najavljuju blokadu puta kod mosta u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića koji vodi od Petrićevca prema Motikama.

Razbjesnila ih je najava da će most biti srušen i da će zbog izgradnje novog čak 85 dana saobraćaj biti obustavljen na tom dijelu.

Govore kako zbog radova u ovoj ulici već mjesecima ne mogu normalno do posla, škole, ljekara i svojih kuća, a da će sve dodatno zakomplikovati nova obustava saobraćaja.

Kako im je rečeno iz Grada, obustava za sva vozila počinje u četvrtak od osam časova na mostu preko Široke rijeke prema Motikama zbog uklanjanja starog i izgradnje novog mosta.

“Ne može se most graditi tako dugo. Oni kažu 85 dana, a to će biti 150. Jer ništa do sada nisu uradili, kako će tek ovo. Radovi u Ulici Kralja Aleksandar I Karađorđevića trebaju da budu završeni 6. marta, a još trotoare nisu uradili. Još žele da nam poruše most”, kaže za Srpskainfo mještanka Mirjana Janković koja je o naumu mještana o blokadi puta obavijestila nadležne u Gradskoj upravi.

Ona i mještani koji će sutra ujutro blokirati put, kako bi spriječili rušenje mosta, poručuju kako ga ne treba dirati, dok se ne završi kompletan put sa dvije trake. Tada će, kaže ona, zvati Kineze da mostić urade za tri dana.

“Most nije prioritet da se ruši, jer ništa drugo nije završeno. Životom ću da branim most”, poručuje ona i pojašnjava koliko bi im bilo teško dolaziti do kuća, ako do toga dođe.

Naime, autobusi će da voze do mosta, zatim ga treba preći, pa pješke do sljedeće stanice gdje će čekati autobus koji vozi prema Motikama. Ako sruše most, poručuje, do ljudi neće moći da prođe ni hitna pomoć, ni vatrogasci.

“Ima taj alternativni put preko Drakulića, ali to je tako mali put gdje ne mogu da se mimoiđu dva automobila. Ljudima iz Motika alternativni pravac je preko Saračice ili Dragočaja. To su veliki krugovi”, pojašnjava ona. Na društvenim mrežama mještani Petrićevca i Motika ostavljaju komentare u kojima su otvoreno protiv rušenja mosta i obustave saobraćaja.

Ne treba dozvoliti da se nam se zatvori prolaz i da idemo preko Drakulića. Svi znamo koliko je širok taj put, kako se mimoići sa drugim autom – poručuje jedan mještanin.

Mještani pišu kako se za 85 dana može uraditi betonski most koji spaja dvije obale rijeke, a da se u ovom slučaju radi o običnom potoku i malom mostu.

“Kinezi za tri dana naprave kompletnu višespratnu bolnicu, a vidi nas. Imao sam razumijevanja na rok postavljen na tabli, 6. mart, ali ovo prelazi svaku mjeru. Ne može ni biti drugačije kojim tempom se radi. Danima nema mašina, a i kad ima od šest radnika jedan nešto čaprka lopatom, a ostali su podbočili na iste”, komentar je jednog mještanina.

Zbog izgradnje novog mosta na putu prema Motikama: Izmjena režima saobraćaja u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića

Ako most bude srušen, mještani su izračunali da će zbog putovanja obilaznim putevima, oni koji idu na posao morati da iz kuće kreću najamanje pola satra ranije od uobičajenog polaska. Ranije će morati da ustaju roditelji koji vode djecu u vrtić ili na trening, djeca koja idu u školu, a oni kojima zatreba ljekar u UKC moraće da krenu bar pola sata ranije od uobičajenog.

“Otići do pekare jer kao put do Gradiške. Pola sata će trebati do apoteke. Svi će da troše više goriva. 85 dana bez konsultacija mještana. Neka naprave improvizaciju, prolaz, pa onda rušenje. I mi plaćamo poreze, komunalne naknade, takse za puteve i ne zaslužujemo ovu odluku”, navodi se na Fejsbuk stranici Motike.

U obavještenju Grada se navodi da će prolaz pješacima biti omogućen privremenim montažnim mostom.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!