Komisija za urbanizam grada Banjaluka, danas nije podržala regulacioni plan Park, koji između ostalog obuhvata i izgradnju sportske dvorane za ATP turnir.

Osam članova komisije među kojima su i predstavnici SNSD-a, te po jedan iz PDP-a i SDS-a, nisu dali glas za predloženo rješenje.

Jedini koji je podržao bio je odbornik SPS-a Saša Kondić, koji za N1 ističe da je glasao zbog dijela regulacionog plana koji se odnosi na gradnju parka iza Delte.

“Ja sam inače pristalica ideje da se na potezu oko Delte izgradi takav jedan park. Gledao sam to rješenje koje izgleda impozanatno. Obuhvatom tog regulacionog plana je i ovaj dio koji se odnosi na dvoranu, to danas na komisiji nije prošlo.jedini sam ja glasao za. Oni su bili suzdržani, što je jednako kao i protiv u konkretnom slučaju. Bio sam za, iako sam lično protiv da se gradi dvorana na ovaj način, da se grad zadužuje. Smatram da Banja Luka nema potrebu trenutno, nije prioritet da se zadužuje 10 miliona KM za izgradnju te dvorane. ali sam smatrao da regulacionim planom sve treba legalizovati, predvidjeti, pa u nekom trenutku da imamo sve pretpostavke za eventualnu gradnju”, navodi Kondić.

Na pitanje da li sada to sve komplikuje, s obzirom da je posao gradnje u toku, iako je regulacioni plan na čekanju, on poručuje da je to sada tema za druge institucije.

“To je sada tema za nadležne inspekcije, ne za nas, odbornike. Mislim da je to nadležnost za republičku inspekciju, ne gradsku”.

Inače, komisija za urbanizam danas je glasala za predložene regulacione planove u užem centru grada, koji su ranije bili u fokusu, pa će se oni sutra naći na dnevnom redu Skupština Grada Banjaluka.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!