Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske uplaćeno je 3.355.356 KM iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika za novembar i decembar, saopšteno je iz Fonda PIO.

Programom je obuhvaćen 1.121 radnik iz 21 preduzeća.

Riječ je o sljedećim preduzećima: ‘Neimarstvo’ a.d. Trebinje, DP ‘Plastika’ Banjaluka, JKP ‘Romanijski božur’ a.d. Sokolac, JP ‘Gradska čistoća’ Ljubinje, JKP ‘Gradina’ d.o.o. Kalinovik, ‘Sintetik’ a.d. Banjaluka, JP ‘Šamac stan’ Šamac, ZZ ‘Divin’ sa p.o. Bileća, ZZ ‘Ratko Perić’ p.o. Priboj, JDP ‘Visočnik’ Han Pijesak, JP ‘Srpski radio Modriča’ Modriča, JKP ‘Javor’ d.o.o. Han Pijesak, OZZ ’Nevesinje’ Nevesinje.

Kako stoji u saopštenju, obuhvaćena su i sljedeća preduzeća: ‘Unametal’ a.d Novi Grad, JP ‘Gradska toplana’ Brod, ‘Energoinvest’ ZDP ‘Petrolinvest’ Istočno Sarajevo, ‘Energoinvest’ rasklopna oprema a.d. Istočno Sarajevo, ‘Bromet’ a.d. Brod, JKP ‘Ekokom’ Lopare, JU Sportsko-kulturni centar Brod i ‘Tehnogas fabrika tehničkih gasova Doboj’ a.d. Velika Bukovica.

“Preostali iznos od 198.171,31 KM je predviđen za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 20 radnika iz 15 preduzeća koji su se prijavili na Javni poziv Fonda PIO Republike Srpske, otvoren do 31.12.2022. godine (u skladu sa Rješenjem Vlade Republike Srpske broj: 04/1-012-2-189/22, od 27.01.2022. godine), a koji sa uplatom navedenih sredstava stiču uslove za starosnu penziju”, stoji u saopštenju.

Radnici kojima je izvršena uplata sredstava, sa kojom ispunjavaju uslove za penziju, mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju kod Fonda PIO Republike Srpske, u nadležnoj poslovnici Fonda.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!