Ibrahimović plače dok se oprašta od prijatelja koji umire

100

Zlatan Ibrahimović poznat je kao čovjek kamenog srca i zaista je prava rijetkost vidjeti ga kako pokazuje emocije. Ipak, sinoć je u jednoj emisiji pokazao da je i on samo od krvi i mesa i da i kod njega ima emocija prema istinskim prijateljima.

Zlatan Ibrahimović čovjek je koji svojim stavom ne da pardona nikom. Gotovo je nemoguće vidjeti istinske emocije na licu legendarnog napadača, ali u jednoj emisiji je pokazao kako je ipak i on samo čovjek.

Ibrahimović se javio video pozivom u emisiju gdje je gostovao njegov veliki prijatelj, novinar Thijs Slegers i došlo je do veoma emotivnih scena.

Thijs je jedan od rijetkih novinara s kojim je Ibrahimović u prijateljskim odnosima. On mu je pomogao po dolasku u Ajax i to mu Zlatan nije zaboravio.

Thijs je sada na kraju života. Boluje od neizlječive bolesti (akutna leukemija) i tokom javljanja nije mogao izdržati te je zaplakao zajedno s prijateljem.

“Bio mi je jedini prijatelj kada sam bio mladi i pogubljen”, rekao je Ibrahimović sa suzama u očima i nastavio je:

“Nikog nisam imao u Nizozemskoj. Onda me je on pozvao. Uglavnom su mi novinari bili neprijatelji, ali s njim sam postao dobar prijatelj. Thijs mi je pomogao i dao mi je podršku koju sam trebao. O njemu sam pisao i u svojoj knjizi. Uvijek smo bili u kontaktu i uvijek će biti u mom srcu”.

Potom su suze krenule same nakon oproštajne poruke velikom prijatelju.

“Thijs, želim ti samo reći da te volim prijatelju moj”, poruka je Zlatana Ibrahimovića koji je pokazao da je istinska ljudska veličina.

Thijs Slegres je ikona nizozemskog novinarstva. Dugo godina je u ovom poslu, a radio je i kao klupski novinar PSV Eindhovena.

Ovom 46-godišnjaku je 2020. godine otkrivena leukemija. Ljekari su mu prethodnih dana saopštili kako više nema nade za izlječenje i svaki dan bi mu mogao biti posljednji.

On je prikupio brojne donacije. Pozvao je sve i da doniraju matične ćelije i obratio se javnosti riječima: “Meni više nema pomoći, ali drugi imaju šanse”, poručio je Thijs.

Izvor: SportSport.ba

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!