Deke, grijalice, cerade, vreće za spavanje, kreveti i stolice na preklapanje, kao i higijenski materijal, konkretno su stvari koje su neophodne i koje Banjalučani mogu da doniraju, poručila je savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo, predstavljajući akciju “Banjaluka je prijatelj”, čiji cilj je prikupljanje pomoći za stradale od zemljotresa u Siriji i Turskoj. Akcija traje od 16. februara do 2. marta a svi humani građani moći će svoj doprinos dati u prostorijama Vatrogasnog doma u Hvarskoj ulici.

 

Šukalo je naglasila da tokom akcije treba donirati upravo ono što je, prema informacijama Crvenog polumjeseca iz Turske, najpotrebnije tamošnjem stanovništvu.

“Mi na ovim prostorima imamo iskustva kako je živjeti u teškim situacijama, imali smo rat, imali smo i prirodne nepogode, tako da nemam sumnje da će se Banjalučani odazvati ovoj akciji”, smatra Šukalo.

Grad Banjaluka ovu akciju sprovodi u saradnji sa banjalučkim Crvenim krstom, čiji će volonteri u Vatrogasnom domu narednih 14 dana dežurati i primati robu, koju će vikendom pakovati.

Željkica Ilić, Sekretar gradske organizacije Crvenog krsta, istakla je da im je cilj ublažavanje ljudske patnje.

Generalno, akcija prikupljanja pomoći stradalima u zemljotresu, sprovodi se u okviru šire kampanje, kako je navedeno danas u Gradskoj upravi.

Riječ je o kampanji “Za život žena”, koju će Grad Banjaluka, zajedno sa Udruženjem “Udružene Žene”, sprovesti tokom marta.

Osim prikupljanja pomoći, tokom ove kampanje održaće se sajam za zapošljavanje žena, radionice i predavanja na temu zdravlja žena i preventivnog liječenja, kao i potenciranju žena koje su dale veliki doprinos za ženska prava u Banjaluci.

“Suština je da žene imaju bolji položaj, zahvalila bih se Gradu na pomoći u kampanji”, istakla je ovom prilikom Gorica Ilić iz Udruženja “Udružene žene”.

 

Izvor: BL Portal

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!