Окружни суд у Бањој Луци донио је пресуду по којој се одбија тужба власника СП “Kајак” Срећка Радишића у предмету који се тиче легализације односно привременог задржавања објекта – баште отвореног типа.

– Још једна потврда исправности наших потеза! Окружни суд донио је одлуку о томе да је Град исправно поступио када је одбио захтјев за легализацију „Кајак терасе“. Одлуком суда одбијена је тужба инвеститора као неоснована – поручио је градоначелник Драшко Станивуковић.

Овим је, како је казао – још једном потврђено да је „Кајак тераса“ бесправно саграђена на градској земљи, мимо регулационог плана, „што смо од почетка тврдили и да је чин рушења био једини могући и исправан, али је у том моменту требала велика храброст за такву одлуку“.

Подсјетимо првобитно је у марту прошле године Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске донијело рјешење по којем се такође одбија жалба власника СП “Kајак” за легализацију ове терасе.

Затим власник „Кајака“ улаже тужбу против оваквог рјешења, које је сада Окружни суд одбио, те на тај начин потврдио рјешење Одјељења за просторно уређење.

Како је наведено у образложењу пресуде, тужба изјављена против аката којима је  одбијен захтјев тужиоца (СП „Кајак“) за легализацију односно привремено задржавање објекта – баште отвореног типа  у Улици Саве Ковачевића број 44 – одбијена је као неоснована будући да је утврђено да у новембру 2018. године на предметном земљишту није постојала башта отвореног типа, нити су били започети било какви земљани или грађевински радови, те да је захтјев за локацијске услове поднесен 16. јула 2019. године.

И ова посљедња пресуда у корист Града, доказ је да су од првог дана Град и градоначелник Драшко Станивуковић били у праву – да је „Кајак тераса“  бепсравно саграђена на градском земљишту, те да власник тог објекта није имао право на легализацију с обзиром на то да је објекат саграђен мимо регулационог плана и послије 2018. године тј. након ступања на снагу Закона о легализацији бесправно саграђених објеката.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!