Predsjednik banjalučkog Udruženja penzionera Zoran Uletilović izjavio je Srni da oko 1.000 penzionera nije dobilo jednokratnu novčanu pomoć od 100 KM zbog mogućih grešaka prilikom isplate, jer su prijavljeni na drugoj adresi, te ih pozvao da se jave u Gradsku upravu da bi se to utvrdilo.

“Moglo se desiti da su bili prijavljeni na nekoj drugoj adresi, a sada žive na području Banjaluke, ali nisu u Fondu penzijsko-invalidskog osiguranja Srpske prijavili navedenu adresu. Na primjer, prijavljen je u Slatini, a sada živi u Banjaluci i normalno da ne može dobiti pomoć jer Slatina pripada Laktašima”, pojasnio je Uletilović.

On je dodao da je do greške moglo doći jer pojedini penzioneri žive u Federaciji BiH ili u nekoj drugoj državi, a članovi su Udruženja penzionera Banjaluka.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas da određen broj penzionera sa područja grada nije dobio novčnu pomoć od 100 KM i pozvao ih da se prijave Kancelariji za građane kako bi to bilo ispravljeno i da bi svaki penzioner, koji ima prebivalište na području Banjaluke, dobio tu pomoć.

“Fond penzijskog i invalidskog osiguranja, greškom ili ne, za znatan broj penzionera sa prebivalištem u Banjaluci koji su penziju ostvarili u drugim gradovima, nije obračunao podršku, a mi ne želimo da oni to ne dobiju”, rekao je Stanivuković novinarima.

Za 41.407 banjalučkih penzionera u ponedjeljak, 6. februara, počela je isplata jednokratne novčane pomoći od po 100 KM.

Novčanu podršku iz gradskog budžeta na tekuće račune trebalo je dobiti 29.788 penzionera, a njih 11.619 poštom.

Skupština grada Banjaluka usvojila je na vanrednoj sjednici 31. januara odluku o preraspodjeli budžetskih sredstava kojom će penzionerima na tekuće račune biti isplaćena jednokratna novčana podrška od po 100 KM, za šta će iz budžeta grada biti izdvojeno 4.150.000 KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!