kosmos-radnici-bravarija
kosmos-radnici-bravarija
Predstavnici Grada Banje Luke održali su sastanak sa upravom „Kosmosa“ a.d. Banja Luka u vezi sa otvorenim pitanjima i problemima zbog blokiranog računa tog preduzeća usljed dugovanja za komunalnu naknadu.

-Grad je pokazao razumijevanje za probleme tog preduzeća, te su u tom pravcu doneseni i određeni zaključci, među kojima i taj da se „Kosmos“ obrati Gradu sa prijedlogom sporazuma o plaćanju duga u ratama, uz obezbjeđenje mjenicama – kazao je šef Odsjeka za pravna pitanja u Gradskoj upravi, Goran Bundalo.

Po zaključenju ovog sporazuma, kako je naveo – Grad Banja Luka bi odblokirao račun „Kosmosa“.

-Takođe je bilo razgovora i o mogućnosti da Grad Banja Luka otkupi od „Kosmosa“ zemljište koje je u vlasništvu tog preduzeća, a na kojem je izgrađena rejonska kotlovnica, o čemu bi trebala odlučivati Skupština Grada  po prethodno provedenom postupku, a od koje naknade bi „Kosmos“ mogao izmiriti dugovanja Gradu koja iznose preko 500.000 KM – pojasnio je Bundalo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na sastanku je istaknuto da i dalje ostaje otvoreno pitanje smještaja srednje Medicinske škole u prostorijama „Kosmosa“, a u čije rješavanje se mora uključiti nadležno ministarstvo, odnosno Vlada Republike Srpske.

Podsjećamo, Grad je u više navrata izlazio u susret „Kosmosu“ i odgađao naplatu svojih potraživanja po osnovu komunalne naknade, koju to preduzeće ne plaća blagovremeno, jer kako navode – njima se ne plaća tržišna vrijednost zakupa za prostorije koje koristi Medicinska škola.

Iz tog preduzeća naveli su da će po potrebi pokrenuti i sudski postupak za naplatu fakturisanih zakupnina školi u iznosu od preko 800.000 KM i zatražiti iseljenje škole, što zahtijeva pažnju i reakciju nadležnih republičkih institucija.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!