Srpski teniser Novak Đoković, ostaće broj jedan sigurno do 6. marta, što znači da će oboriti rekord Štefi Graf sa najviše nedjelja provedenih na ATP rang listi.

Međutim, pitanje je da li će sezonu na šljaci dočekati kao prvi reket svijeta.

U martu će se igrati prva dva mastersa u sezoni, u Indijan Velsu i Majamiju, ali Novak na njima neće moći da se takmiči. Nije primio vakcinu protiv virusa korona i srpski teniser i dalje ne može da putuje u Sjedinjene Američke Države, navodi Sportal.

Kako sada stvari stoje, Novakov naredni turnir bi trebalo da bude Dubai, koji je na programu od 27. februara. Đoković je i prošle godine tu igrao, a četvrtfinale mu je donijelo 90 bodova.

“Sada želim neko vrijeme da provedem sa porodicom, sa suprugom i djecom i da se oporavim”, rekao je Novak u Melburnu, te dodao da zbog povrede zadnje lože lijeve noge još nije siguran kada će ponovo na teren.

“Prijavljen sam za Dubai, gdje bi trebalo da igram krajem februara. Moram da snimim nogu, da vidim šta se dešava i u zavisnosti od toga, odlučiću da li idem u Dubai ili ne”, Istakao je Đoković nakon osvajanja 22. gren slema u karijeri.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!