Upražnjeno radno mjesto u Banjaluci, plata oko 4000 KM

264

Čini se kako niko ne želi da zasjedne na funkciju Predsjednika Skupštine Grada Banjaluka. Grad ulazi u treći mjesec kako je to radno mjesto ostalo upražnjeno nakon što je prethodni Predsjednik podnio ostavku.

Podsjetimo, Mladen Ilić podnio je ostavku na tu poziciju te je prihvatio mandat narodnog poslanika.

Na svojoj posljednjoj konferenciji za novinare u funkciji Predsjednika skupštine Grada u novembru rekao je da je “ovo težak i odgovoran posao”

“Želim sreću novom predsjedniku” kazao je.

On je rekao kako su naredni koraci Skupštine grada Banja Luka da se dobije prijedlog za novog predsjednika i potom njegovo imenovanje. Nije spomenuo imena, ali smatrao je da će biti neko iz SNSD-a kao najveće partije.

Kraj je januara a novog Predsjednika za platu od oko 4000 KM još uvijek nismo dobili.

Nije poznato da li će funkciju Predsjednika skupštine Banjaluke preuzeti neko iz SNSD-a ili će to biti predstavnik jedne od koalicionih stranaka. Predsjedničke obaveze preuzeo je na sebe potpredsjednik Skupštine Saša Čudić, koji je i sazvao sjednicu Skupštine Grada za 31.1. Na dnevnom redu je način isplate jednokratne pomoći penzionerima.

Inače poslovnik Skupštine Grada Banjaluka, usvojen 2016. godine, a koji je dostupan na sajtu Grada, jasno propisuje do kada bi trebalo da bude izabran novi Predsjednik skupštine.

Naime, kako u njemu stoji, u slučaju prestanka funkcije predsjednika Skupštine, prije isteka vremena na koje je izabran, Skupština će postupak izbora predsjednika okončati najkasnije u roku od 60 dana od dana donošenja odluke o prestanku funkcije.

Dakle, odbornici su, pored toga što nisu izabrali novog Predsjednika skupštine, oni dodatno krše i vlastiti Poslovnik. Ali koga briga za to.

Za to vrijeme, zjapi jedna funkcionerska stolica prazna. Za finu platu.

Izvor: 6yka.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!