Penzionerima stiže 100 KM na račun: Usvojena odluka o preraspodjeli budžetskih sredstava

117

Odbornici Skupštine grada Banjaluka su na vanrednoj sjednici gradskog parlamenta jednoglasno usvojili odluku o preraspodjeli budžetskih sredstava, što znači da će 100 KM jednokratne pomoći direktno leći na račune penzionera, kako su penzioneri od samog početka i tražili, a ne na račun “Elektroprivrede”.

Gradonačelink Draško Stanivuković je izjavio da će  penzioneri na ovaj način moći sami odlučiti kako da utroše novac.

Odbornik SNSD-a Dragoslav Topić je pitao zašto se ova odluka nije usvojila ranije.

– Ako je ovu odluka bila spremna i prije nekoliko mjeseci zašto je nismo donijeli lani u maju ili junu – upitao je Topić.

Odbornik SNSD-a u banjalučkom Parlamentu Srđan Amidžić kaže da ova odluka nije došla tek onako, te je podsjetio da je Vlada Republike Srpske u dva navrata lani isplatila po 100 KM pomoći za penzionere.

– Saglasan sam da se novac da direktno na račune penzionera, ali kada dajemo subvencije za prevoz i udžbenike, zašto se onda i to ne daje direktno u novcu – rekao je Amidžić.

Stanivuković je protekle sedmice potpisao sporazum sa Udruženjem penzionera grada, a tada je rekao da će novac biti isplaćen 6.februara.

– Više od 41.000 penzionera dobiće po 100 KM. Za njih 11.000 koji nemaju račune u banci, sredstva će stići putem Pošte Srpske – kazao je Stanivuković.

Izvor: Glas Srpske

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!