Banjalučki odbornici jednoglasno su danas usvojili odluku kojom će penzioneri konačno dobiti po stotinu maraka pomoći, nakon više od godinu dana čekanja. Najstarijim Banjalučanima pomoć će biti uplaćena direktno na račune uz februarsku penziju, pojasnio je potpredsjednik Skupštine Grada Saša Čudić, na konferenciji za novinare nakon vanredne sjednice Skupštine.

„Kad god primate penziju od šestog februara dobićete ovih stotinu maraka uz nju, nema potrebe za nekim prijavljivanjem“, objasnio je on i istakao da je stvar političke volje i skretanja pažnje javnosti dovela do odugovlačenja prihvatanja i usvajanja ove odluke.

Zadovoljstvo zbog toga što će penzioneri konačno dobiti obećana sredstva istakao je i odbornik SNSD-a Srđan Amidžić.

„Borili smo se sa penzionerima godinu dana da im obećano bude ispunjeno. Istina da nije postojala politička volja da se ovaj novac uplati. Međutim sada je donesena politička odluka koju mi podržavamo i drago mi je što je to prihvaćeno, nismo dozvolili da penzioneri dobiju manje novca od onoga što im je obećano“, tvrdi Amidžić.

On je objasnio i da će na ovu jednokratnu pomoć „otići“ oko četiri miliona i 140 hiljada maraka, kao i da će pomenuta sredstva Gradska uprava uplatiti bankama i Fondu PIO, odakle će novac biti uplaćen direktno na račune penzionera.

Način na koji će penzioneri dobiti novac upravo je razlog velike političke borbe i odugovlačenja, istakao je ovom prilikom i gradonačelnik Draško Stanivuković.

„Današnja odluka se zove Odluka o preraspodjeli budžestkih sredstava, gdje se novac sa računa Elektroprivrede prebacuje na Fond PIO i banke, odakle će ići na račune penzionera, oni za to godinu dana nisu htjeli glasati“, tvrdi Stanivuković.

Dodao je i da mu je lično, neki način drago, što je ova odluka donesena danas, jer ovo nije izborna godina.

„Da vidimo da li će Vlada ove godine izdvajati novac za jednokratne pomoći, čini mi se da neće biti, nije izborna godina i to je to. Oni se penzionera i drugih građana sjete samo kada je izborna godina“, tvrdi Stanivuković.

 

Izvor: BL Portal

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!