Upaljeni su svi alarmi u Laktašima nakon što je Igokea vezala sedmi poraz u ABA ligi.
Posljednji je upisan na domaćem terenu u 17. kolu od Splita rezultatom 88:92. Igokea je vodila tokom skoro cijelog susreta, u 36. minutu imala prednost od sedam poena (88:81), ali do kraja nije poentirala, a pri tome su gosti vezali 11 poena i došli do bitnog trijumfa.Ni angažman novog trenera Vladimira Jovanovića nije prekinuo crni niz. Jovanoviću je ovo bio drugi poraz na klupi, prvi na domaćem terenu. Tome su najviše doprinijele izgubljene lopte kao i manjak energije u odbrani jer su primili čak 92 poena od ekipe koja se bori za opstanak.
 

– Čestitam Splitu na zasluženoj pobedi. Osim poraza, nije dobro i to što pokazujemo gubitnički mentalitet te imamo nedovoljno samopouzdanja, čak i kad imamo lagodno vođstvo. To se videlo i ponavlja nam se iz utakmice u utakmicu. Nesigurnost i pritisak da se dođe do pobede, uticali su na to da odigramo loše u odbrani i bez koncentracije u napadu. Da ne pronađemo rešenje, iako je većina njihovih igrača imali četiri lične greške. Jednostavno, nismo zaslužili da pobedimo jer smo na domaćem terenu imali 17 izgubljenih lopti, protiv ekipe koja je igrala sa sedam-osam igrača i koja nije bila previše agresivna. Rekli smo u pripremi šta može biti opasnost i na šta moramo obratiti pažnju, ali nismo imali koncentracije da uradimo to kako treba – rekao je Jovanović.

Igokea ima pet pobjeda i 11 poraza pa je iz mirne zone, odnosno borbe za što bolju poziciju u plej-ofu, došla u situaciju da se bori za opstanak. Sada je čekaju četiri vezana gostovanja, prvo u Beogradu kod Crvene zvezde. Biće to prvi Jovanovićev meč protiv ekipe koju je vodio na početku ove sezone.

– Na kraju smo, i pored toga što smo vodili tokom većeg dela meča i što je sa jednim pametnim napadom i odbranom trebalo da pobedimo, došli smo u situaciju da izgubimo još jedan meč kod kuće. Napravili smo sebi još težu situaciju, jer imamo težak raspored i nemamo pravo gubiti utakmice kod kuće. Treba da analiziramo ovo i u najkraćem roku reagujemo na sva dešavanja i da neke stvari krenu da se menjaju iz korena. Imamo tri utakmice u sedam dana i sve u gostima. Neka reakcija nam je potrebna – kazao je Jovanović.

U njegov tim vratio se oporavljeni Kosta Kondić dok je u sastavu bio i novopridošli Ognjen Stanković, ali nije dobio priliku.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!