Banjalučanin koji je nedavno „ogrebao“ automobil na instant srećki „Lutrije Republike Srpske“ nije dobio osvojeno vozilo jer ga „Lutrija“ nije kupila, te je bila prisiljena da dobitniku isplati novac u toj vrijednosti.

Prema informacijama portala Capital, dobitnik koji je na srećki „sedmica“ osvojio automobil otišao je do „Lutrije“ kako bi preuzeo svoju nagradu, odakle su ga uputili u auto salon.

Međutim, tu saznaje da je automobil koji je osvojio prodat, jer ga „Lutrija“ nije platila.

U „Lutriji RS“ su potvrdili da su dobitniku koji je „ogrebao“ auto na srećki „sedmica“ isplatili novčani iznos u vrijednosti „ogrebanog“ automobila.

„Iznos tih sredstava je naveden u Pravilima o priređivanju lutrijske igre odnosno srećke „sedmica“. Ova procedura je obavljena u skladu sa Zakonom o igrama na sreću, kao i u skladu sa Pravilima o priređivanju lutrijske igre pod nazivom ’sedmica’“kazali su u „Lutriji“.

U ovom preduzeću su rekli da auto nije isporučeno „zato što dobavljač nije mogao da ispoštuje cijenu koja je prethodno dogovorena i ugovorom predviđena“.

„O tome nas je sam dobavljač obavijestio dopisom u kojem je naveo razloge koji su doveli  do povećanja cijene“, naveli su u „Lutriji“.

Na sajtu „Lutrije“ se može se vidjeti da su krajem 2020. godine zaključili okvirne trogodišnje ugovore sa preduzećima „Verano motors“ za nabavku šest automobila i „Brčko gas“ za nabavku jednog vozila koji će se dodijeliti u instant srećki „sedmica“.

Foto: Ilustracija

Izvor: BL Portal

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!