Regionalna košarka vratila se u Banjaluku gdje će tokom sedmice biti odigran turnir Druge ABA lige, a spektakl u dvorani “Borik” očekuje se večeras od 18 časova kada će na parket istrčati košarkaši Borca.
Banjalučani će biti domaćini aktuelnom šampionu drugoligaškog karavana Zlatiboru, koji zbog propozicija nije izborio nastup u višem rangu prošlog ljeta, ali njegovi igrači ne pomišljaju da se odreknu pehara i ponovo će pokušati da stignu do prve pozicije. Ipak, domaći igrači ne pomišljaju da im olako prepuste pobjedu, pogotovo kada se zna da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta što bi trebalo da bude dodatni vjetar u leđa izabranicima trenera Zorana Kašćelana koji sa dosta uspjeha predvodi ekipu ove sezone. Na regionalnom planu upisao je pet pobjeda i dva poraza dok u Ligi BiH ima jedan poraz uz 11 trijumfa.Poučen prošlogodišnjim iskustvom, kada su igrači poklekli u utakmici protiv Heliosa u fantastičnoj atmosferi banjalučkog hrama sporta, pomoćni trener “crveno-plavog” tima Marko Šćekić poziva igrače na oprez.– Čeka nas jedan od najtežih turnira, jer su nam protivnici Zlatibor, Krka i Sloga koje pretenduju na visok plasman, ali naša prednost će definitivno biti domaći teren i puna dvorana. Ipak, moramo biti svjesni da se naši protivnici neće unaprijed predati, već da imaju veliku želju da nas nadigraju pred našim navijačima tako da i mi moramo dati sve od sebe da dođemo do pobjede. Pune tribine mogu da bude i dvosjekli mač tako da se psihološki moramo spremiti za utakmicu, jer se svi dobro sjećamo meča sa Heliosom iz prošle sezone. Tada smo bili stegnuti, grč nas je držao pa nismo igrali kako znamo. Sada moramo biti malo opušteniji i energiju sa tribina kanalisati u našu igru. Igraćemo protiv jakih ekipa i iskusnih igrača što treba da bude ekstra motiv našim košarkašima da se dokažu jer na muci se poznaju junaci – istakao je Šćekić.

O Zlatiboru, koji ima šest pobjeda i jedan poraz, imao je samo riječi hvale. U ekipi iz Čajetine nastupa Aleksandar Ponjavić koji je prošle sezone branio boje Borca, a Banjalučani su dobili dvije od tri utakmice sa istim rivalom, s tim što su poraženi u posljednjem odmjeravanju snaga, prenosi Glas Srpske.

– Zlatibor je aktuelni šampion i glavni kandidata za osvajanje titule. U sastavu ima mnogo iskusnih igrača koji su igrali na mnogo višem nivou tako da ćemo imati veoma težak zadatak da dođemo do pobjede. Moramo da nametnemo svoj ritam, budemo čvrsti na obje strane terena i svojom energijom odgovorimo na njihovo iskustvo – naglasio je Šćekić.

“Planule” ulaznice

Za utakmicu protiv Zlatibora prodato je 2.500 ulaznica, a oni koji još nisu nabavili vrijedan komadić papira trebalo bi da dođu do 17 časova na blagajnu. Preostale dvije utakmice na ovom turniru Druge ABA lige, kojem je treću godinu zaredom domaćin Borac, igraće se u istom terminu (18 časova). Drugi protivnik biće im Krka u četvrtak dok će treći meč odigrati u subotu protiv Sloge.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!