Laser, dermatologija, UKC RS
Laser, dermatologija, UKC RS
Primjena sofisticiranog laser aparata “Lumenis M22” još je jedan pokazatelj da je prioritet rukovodstva Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske ulaganje u edukaciju kadra, nabavku savremene opreme i uvođenje novih procedura kako bi pružili što bolje usluge svojim pacijentima.

Riječ je o multifrakcijskom laseru sa velikim brojem dermatoloških indikacija i ovaj aparat, koji je u Klinici za kožne i polne bolesti UKC-a u primjeni od oktobra prošle godine, koriste ljekari širom svijeta u tretmanu velikog broja stanja, sa izvrsnim rezultatima.

Aparat posjeduje četiri platforme od kojih je jedna IPL /intenzivna pulsna svjetlost/ talasne dužine od 400-1.200 nanometara, saopšteno je iz UKC-a.

IPL se najčešće koristi u tretmanu crvenila lica, proširenih kapilara, hiperpigmentacija, blagih do umjerenih akni, odstranjivanja neželjenih dlačica na licu sa manjih područja /kao na primjer nausnice/, foto-podmlađivanje.

Sve tretmane laserom indikuje i obavlja dermatolog, a na prvi, inicijalni pregled pacijenti dolaze sa uputnicom u zakazani termin, dok su usluge laserom komercijalne i naplaćuju se prema važećem komercijalnom cjenovniku UKC-a.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!