Zatvoren saobraćaj! Počela izgradnja pješačke platforme pored banjalučke Gradske uprave FOTO

120
Banjaluka-radovi, centar grada, Gospodska ulica, setaliste
Banjaluka-radovi, centar grada, Gospodska ulica, setaliste
Pored banjalučke Gradske uprave danas je postavljena privremena ograda zbog početka izgradnje pješačke platforme.
,,Produžićemo šetalište”, priča za BL portal Mladen, radnik građevinskog preduzeća Gradip dok sa svojim kolegama postavlja ogradu između Gospodske i Parkića.
Saobraćaj u ovom dijelu Banjaluke za automobile je zatvoren.

,,Napravićemo iste kocke, kao ove na šetalištu pored Hrama. Radovi će nadamo se trajati mjesec dana, ali nikad se ne zna. Znate, hladno je”, kaže Mladen za BL portal.
Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve navode da predmetni prostor u suštini predstavlja pješački prelaz, a nadovezuje se na šetalište i da je neophodno ispoštovati kontinuitet osnovne namjene, te pješacima dati prioritet u odnosu na kolski saobraćaj.
“Konstrukcija pješačkih površina planirana je kao kolovozna konstrukcija sa završnom oblogom od paljenog granita”, oojasnili su iz ovog odjeljenja.
Iz Gradske uprave Banjaluka ranije su saopštili da će od 23. januara do 4. marta saobraćaj biti obustavljen u ulicama Trg srpskih vladara i Srpskoj na dijelu od Ulice kralja Petra I Karađorđevića, tačnije ispred Gradske uprave do Ulice Ivana Franje Jukića, zbog izvođenja radova na izgradnji pješačke platforme.
Za vrijeme izvođenja radova biće omogućen pješački saobraćaj.
Radove izvodi preduzeće „GP Gradip“ Prnjavor, koje ima rok od 60 dana od dana uvođenja u posao.

 

Izvor: BL Portal

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!