Градоначелник поручио да је усаглашено да новац буде директно уплаћен на рачуне пензионера, сутра о конкретнијим корацима

257
sastanak-penzioneri
sastanak-penzioneri

Усаглашено је да једнократна новчана подршка Града буде директно уплаћена на рачуне пензионера.

Поручио је ово градоначелник Драшко Станувуковић након данашњег састанка са удружењима пензионера на градском и републичком нивоу, руководством Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске и потпредсједником Скупштине града Бање Луке.

-Прва порука са овог састанка јесте да смо се сви усагласили, и пензионери, и Град и потпредсједник Скупштине Града, да та подршка иде директно пензионерима. Постоји изазов што је то и даље у буџету као ставка за Електропривреду и како то сада реалоцирати, а да буде у складу са позитивним законским прописима. Дакле, данас смо дошли до одређених закључака, али наши правници ће то све прецизно дефинисати током дана и тим поводом сутра ћемо одржати нови састанак – казао је градоначелник.

Како је истакао, жеља и намјера градске администрације јесте да подршка иде директно пензионерима и у максималном износу.

-Желимо да све дефинишемо и потпуно прецизно информишемо пензионере о начину и датуму исплате. Наша жеља је да то буде током овог мјесеца – поручио је он.

Додао је да остаје да се са надлежним институцијама Фондом ПИО и Поштама Српске склопе одређени споразуми о начину и времену испоруке средстава пензионерима.

Подсјетио је да у буџету подршка пензионерима стоји као ставка подршке Електропривреди, која је имала своју генезу скоро цијелу годину дана.

-Дакле, нама та подршка стоји као грант Електропривреди гдје се од Града тражи да средства уплати Електропривреди, а онда то предузеће кроз вријеме одбија са рачуна бројила који сваки пензионер дозначи Граду. Таквом нечему се противимо скоро годину дана и у томе имамо једногласну подршку пензионера. Као градоначелник сам на ребаланс уложио амандман да са Електропривреде иде на ставку која се зове дознака појединцима, дакле сваком пензионеру, укупно за њих 41.493 – казао је градоначелник.

Из Удружења пензионера града Бање Луке казали су да ће на задовољство пензионера средства бити исплаћена директно на рачуне те популације.

-Градоначелник ће са својим сарадницима сагледати могућности које су потребне за такав начин исплате и сутра ћемо имати нови састанак – казали су представници пензионера.

Потпредсједник Скупштине Града, Саша Чудић казао је да изражава одређену дозу оптимизма да се иде ка коначном рјешењу овог питања.

-Оно што је данас назначено јесте да се средства дозначе на рачуне пензионера, што је од почетка био њихов захтјев. Оно при чему остајемо јесте став да се исплати по стотину КМ. Данас сам од стране предлагача односно градоначелника информисан да постоје одређене формално правне и техничке препреке, али уколико је за реализацију такве одлуке потребно, спремни смо да одржимо и ванредну сједницу Скупштине – казао је Чудић.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!