U okviru velike investicije – gradnje hotela „Palas“ u centru grada, počeli su pripremni radovi.

vi radovi podrazumijevaju ispitivanje terena radi buduće izgradnje hotela, na koju se čeka od 1987. godine.

– Nakon decenija čekanja počeli su pripremni radovi koji prethode izgradnji potpuno novog hotela “Palas”, projekta vrijednog oko 80 miliona KM. U toku su radovi na ispitivanju terena, a nakon toga slijedi rušenje postojećeg nedovršenog objekta koji je narušavao izgled centra našeg grada – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je istakao, ovaj projekat umnogome će promijeniti sliku Banjaluke, zasigurno postati nova razglednica grada, ali i donijeti sa sobom brojne sadržaje koji će doprinijeti razvoju turizma.

– Sa mnogo optimizma i motivacije dočekujemo predstojeću građevinsku sezonu sa mnoštvom novih projekata koji sa sobom nose jednu novu dimenziju Banjaluke, Banjaluku 21. vijeka – zaključio je on.

Ranije je najavljeno da se do idejnog rješenja došlo u saradnji s arhitektom Hanijem Rašidom i predstavnicima kompanije Cepter.

Prilikom posjete Banjaluci ovog poznatog svjetskog arhitekte u septembru 2021. godine, najavljeno je da će izgradnjom novog hotela centar grada dobiti novi futuristički izgled jer je u planu i uređenje i proširenje cijelog prostora Trga.

 

Izvor: Srpska Info

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!