Pejaković: Nema veće časti nego kada te odlikuje otadžbina

234
nikola pejaković

Dramski umjetnik Nikola Pejaković zahvalio je u ime svih nagrađenih za odlikovanja koja je danas uručio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ocijenivši da nema veće časti nego kada te odlikuje otadžbina.

“Dok je Republike i Srbije biće i srpskog naroda. Srbin sam i pravoslavac koji živio i radi u Banjaluci i Beogradu, što je za mene jedan kulturni i politički prostor”, istakao je Pejaković u obraćanju na ceremoniji dodjele odlikovanja povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, prenosi Srna.
Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje iz Beograda Milovan Bojić rekao je da je velika čast što su prepoznati laureati koji će iza sebe ostaviti vrijedne stvari.
“Zahvalan sam za uručenje odlikovanja i što ste prepoznali laureate. Zahvaljujem Vam, predsjedniče Dodik, jer je to dodatni podstrek za još bolji rad, a na dobrobit Republike Srpske”, dodao je Bojić.
Dodik je zahvalio nosiocima odlikovanja što su došli u Republiku Srpsku i zato što je svojim radom čine boljom i uspješnijom.
Obraćanjem laureata u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci završeno je uručivanje odlikovanja.
Prema programu obilježavanja Dana Republike, u 16.00 časova biće održana svečana akademija u Sportskom centru “Borik”, dok je u 18.00 časova predviđen prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.
Izvor:Nezavisne
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!