Dodik odlikovao Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici

190
odlikovanja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

“Putin je zaslužan za razvijanje i učvršćivanje saradnje i političkih i prijateljskih odnosa Republike Srpske i Rusije. Ima zasluga na polju javnih djelatnosti kojima se doprinosi sveukupnom i obostranom političkom ekonomskom društvenom i privrednom rastu i razvoju”, rekao je Dodik u Banjaluci na svečanosti dodjele odlikovanja, prenosi RTRS.

Orden će biti uručen naknadno, prilikom prvog susreta Dodika i Putina.

Dodik je zahvalio predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kao pouzdanom osloncu Republike Srpske.

“Zahvaljujući poziciji Vladimira Putina i snazi Ruske Federacije, glas i stav Republike Srpske čuje se i uvažava i njena pozicija je očuvana pod naletom međunarodnog intervencionizma”, poručio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske poručio je da je danas ponosan što u ime Srpske dodjeljuje ordenje i odaje priznanja na ceremoniji povodom 9. januara, koja je posvećena prijateljima Republike koji joj pružaju podršku i ljubav.

“Čovjek je snažan koliko ima prijatelja, tako se mjeri i država po svojim prijateljima koji su uvijek uz vas, poštuju vas i spremni su da pomognu. Srpska se zahvaljuje svojim prijateljima koji je poštuju i uvažavaju”, rekao je Dodik.

Dodik je zahvalio predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kao pouzdanom osloncu Republike Srpske.

On je zahvalio i svima onima koji su dali živote za Republiku Srpsku i ostavili trajni trag u njenom osnivanju i postojanju.

Dodjela odlikovanja upriličena je u kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci povodom 9. januara, Dana Republike Srpske.

Odlikovani su:

Ordenom Republike Srpske na ogrlici

– Nj. E. Vladimir Vladimirovič Putin, predsjednik Ruske Federacije

Ordenom Republike Srpske na lenti

– Njegova Svetost Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko -karlovački i Patrijarh srpski g. Porfirije

Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem

– Siniša Mihajlović, posthumno, srpski profesionalni fudbaler, trener, menadžer i sportski velikan

– Prof. dr Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, Beograd

– Doc. dr Siniša Dučić, specijalista dečje hirurgije i ortopedije, direktor Univerzitetske dečje klinike “Tiršova”, Beograd

– Slobodan Stanković, vlasnik kompanije Integral Inženjering iz Laktaše

Ordenom Njegoša I reda

– ЈZU Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske

– ЈU OŠ “Obudovac”, Obudovac

– ЈU OŠ “Petar Kočić”, Kola, Banjaluka

– ЈU OŠ “Georgi Stojkov Rakovski”, Banjaluka

– Mladen Matović, kompozitor, umjetnički rukovodilac i dirigent ŽKH “Banjalučanke” i direktor ЈU “Banski dvor – Kulturni centar”, Banjaluka

Ordenom Njegoša II reda

– ЈU OŠ “Јevrem Stanković”, Čečava, Teslić

– ЈU OŠ “Prva osnovna škola”, Srebrenica

– ЈU OŠ “Vuk Karadžić”, Turjak, Gradiška

– ЈU SŠC “Mihajlo Pupin”, Derventa

– ЈU Ekonomska škola, Banjaluka

– ЈP Derventski list i Radio Derventa

Svečanosti prisustvuju srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, ministri u Vladi Srpske, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, te zvanice iz javnog, društvenog i političkog života Republike Srpske, BiH i Srbije.

Odlikovanja se uručuju za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje, kao i političkih odnosa između prijateljskih država i zasluga na polju javnih djelatnosti kojima se doprinosi političkom, ekonomskom, društvenom i privrednom rastu i razvoju, ali i zdravstvenom, socijalnom, kulturnom, sportskom i svakom drugom vidu napretka cjelokupnog društva, te poseban doprinos u stvaranju i očuvanju Republike Srpske, ispoljavanju lične hrabrosti, kao i vrhunska dostignuća kojima se sveukupno jačaju mir, stabilnost i prosperitet Republike Srpske.

Izovr: Nezavisne

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!