Gradska uprava Banja Luka izvor RTRS
Gradska uprava Banja Luka izvor RTRS
Бањалучки пензионери и божићне празнике дочекују без исплате једнократне помоћи из градске касе. Наглашавају, остају при своме – новац желе директно на рачун.
 

Градоначелник Драшко Станивуковић појашњава да средства стоје резервисана у градској каси, међутим да је изузетно тешко исплатити их преко Електропривреде, односно да је споран начин исплате.

– Од нас траже нешто што је сумануто, да наше Одјељење за привреду отвори неколико канцеларија које ће дочекати 41.000 пензионера гдје сваки пентионер мора да да име и презиме, шифру купца, бројило на које ће се односити тај рачун и да пензионер документује да има потписан уговор са Електропривредом. Све те папире да 41.000 пензионера нама достави у Градску управу – рекао је Станивуковић.

Из скупштинске већине тврде супротно, кажу да градоначелник једноставно не жели да испоштује одлуку коју је усвојила скупштина града.

– Пензионери, као и ја, ми смо категорични. Ми тражимо да се то исплати на текуће рачуне, никако на Електропривреду или било које друго предузеће – рекао је предсједник Удружења пензионера Бањалука Зоран Улетиловић.

Izvor: RTRS

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!