Banjalukom se vijori hiljadu zastava povodom Dana Republike Srpske

180
Dan republike 2023

Ulicama Banjaluke vijori se oko hiljadu zastava Republike Srpske koje su postavljene povodom 9. januara – Dana Republike Srpske, rečeno je u gradskom Odjeljenju za komunalne poslove.

Zastave su postavljene na glavnim saobraćajnicama kroz centar grada, odnosno u ulicama Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Mladena Stojanovića, Vuka Karadžića i Aleji Svetog Save, te duž zapadnog tranzita – od prijedorske petlje do Ulice Ranka Šipke.

Republika Srpska će 9. januara proslaviti Dan Republike i 31 godina postojanja. Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Svečani defile povodom Dana Republike – 9. januara prvi put ove godine biće održan u Istočnom Sarajevu. Dan ranije će biti održana Svečana akademija u Banjaluci.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik poručio je da će svečani defile i svake naredne godine biti u drugom gradu, čime će se Dan Republike pokazati kao integrativni praznik, koji predstavlja čitavu Republiku Srpsku.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!