Banjaluka dobila rebalans budžeta

161
skupština grada banjaluka

Usvojen je rebalans budžeta za 2022. godinu u iznosu od 212.300.000 KM danas na 19. redovnoj sjednici Skupštine grada.

Kako kaže Bojan Kresojević, gradski menadžer ovim je obuhvaćeno više projekata, među kojima su i neki novi kao što su most u Dervišima i Trapistima, te dodatna sredstva za tendere za saobraćajnice u naselju  Motike, Kuljani i Debeljaci.

Odluka sutra stupa na snagu.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke je istakao da je ovo pobjeda za Banjaluku, s tim da kako kaže ostali su bez svih infratrukturalnih projekata.

Ostavljeno je 700.000 KM za Akvanu, kao i 120.000 za rad civilne zaštite.

Prihvaćeni amandmani skupštinske većine se odnose većinski na rad Doma zdravlja, Centra za socijalni rad i Centra za predškolsko obrazovanje.

Bojan Kresojević, gradski menadžer kaže da im sada ostaje jedan dan da rasporedjele sredstva.

Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a kazao je da od svojih amandmana nisu odustali.

“Sada nema prepreke da naši penzioneri dobiju 100 KM za pomoć penzinerima, ZIBL će dobiti pomoć od 200.000 KM”, rekao je on.

Nisu odustali od amandmana koji se odnose na naknadu i pomoć drugom licu, poljoprivredni podsticaj, veće plate budžetskim korisnicima, rad Centra za socijalni rad i centra za predškolsko vaspitanje.

“Prihvatili smo da prvo idemo sa grantom u iznosu od 700.000 KM kao vid kratkotrajne pomoći, kazao je Amidžić Kako kaže, odobriće i tri miliona KM koji bi trajno rješili problem ovog preduzeća, ali samo pod uslovima da im se dostavi sva neophodna projektna dokumentacija, kao i dokumentacija o tome kako će se novac utrošiti jer, kako kažu imaju osnovanu sumnju o malverzaciji.

“Nećemo podržati ovo ako nam ne dostave tačno kako će rasporediti ova sredstva. Imamo razloga da vjerujemo da postoji projektna dokumentacija kojom se predviđa betoniranje bazena i izgradnja stambenih objekata” kaže Amidžić.

Izvor: Nezavisne

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!