Mliječne formule za dojenčad „Modilac“ dostupne i na tržištu BiH

354

BANJALUKA, 24. oktobar – Francuske mliječne formule za dojenčad „Modilac Doucea“ sa jedinstvenim proteinom majčinog mlijeka – laktoferinom, dostupne su posredstvom kompanije Hemofarm i na tržištu Bosne i Hercegovine.

„Snagom Hemofarma i matične kompanije STADA omogućili smo da tržište Bosne i Hercegovine dobije premijum proizvod proizveden po najvišim standardima u oblasti ishrane za dojenčad. Mliječne formule Modilac koje sadrže bioaktivne molekule prisutne u majčinom mlijeku, naša su najinovativnija ponuda i svakako novi vodeći proizvod u Hemofarmovom asortimanu dodataka ishrani“, rekao je Dragan Ristić, direktor marketinga i prodaje CHC proizvoda u Hemofarmu.

Jedinstven sastojak u „Modilac Doucea“ proizvodima je laktoferin, protein majčinog mlijeka, koji doprinosi jačanju imuniteta, prevenciji dijareje, jačanju crijevne mikrobiote, te metabolizmu željeza. Ovi proizvodi sadrže i omega kiseline, probiotike i prebiotike čime predstavljaju pažljivo izbalansirane mliječne formule. U asortimanu Modilac proizvoda, pored standardnih formula naziva Modilac Doucea i Modilac Precision, dostupne su i specijalne formule, prilagođene posebnim zahtjevima dojenčadi. Sve formule dostupne su isključivo u apotekama u BiH.

„Hemofarm, kao domaća kompanija brine o zdravlju ljudi tokom cijelog života, od najranijeg do najstarijeg doba, a posljednjih godina prepoznali smo potrebu za pružanjem dodatne podrške zdravlju žena i zdravlju najmlađih. Podržavamo stav Svjetske zdravstvene organizacije o dojenju, jer majčino mlijeko predstavlja najbolju hranu za dojenčad. Mliječne formule za dojenčad koriste se isključivo prema preporuci medicinskih i drugih stručnjaka, kao i nutricioniste u situacijama kada je to potrebno“, naglasio je Ristić.

Majčino mlijeko je jedinstveno, jer sadrži idealnu količinu proteina važnih za pravilan razvoj novorođenčeta, kao i ostalih esencijalnih nutritivnih i biološki aktivnih molekula. Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje majkama isključivo dojenje beba tokom prvih šest mjeseci života.

Laboratorija Modilac već 38 godina prati najsavremenija istraživanja u oblasti nutricije dojenčadi sa ciljem da svoje mliječne formule učini najbližim prirodnom majčinom mlijeku.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!