“Superheroji” – najuspješniji CSR projekat

678

Međunarodna dodjela nagrada the!Awards

Stručni žiri međunarodne dodjele nagrada „the!Awards“ za najuspješniji komunikacijski projekat u kategoriji društveno odgovornog poslovanja, proglasio je kampanju “Superheroji maske nose ispod očiju” kompanije Hemofarm BiH.

Na online dodjeli 2. međunarodne nagrade Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), kampanja „Superheroji maske nose ispod očiju” koju je Hemofarm sproveo uz podršku Agencije Represent Communication, osvojila je srebrnu statuu u kategoriji “Award for Corporate Social Responsibility”. U ovoj kategoriji nije dodijeljeno zlato.

“Superheroji su ujedinili zajednicu omogućivši građanima da kupovinom Hemofarmovih probiotika, vitamina i minerala pruže podršku zdravstvenim ustanovama širom zemlje i daju svoj doprinos u očuvanju vlastitog zdravlja i zaštiti drugih u pandemijskom periodu. Kampanja je istovremeno edukativna i društveno korisna u više dimenzija koje su bile značajne tokom pandemije, a to su jačanje organizma i imuniteta, zaštita stanovništva od širenja virusa kroz apelovanje na nošenje maski i podrška zdravstvenim radnicima kroz nabavku zaštitne opreme. Kao kompaniji mnogo nam znači što je stručni žiri prepoznao ideju, trud i rad našeg tima. Hvala medijima u BiH, jer je njihova podrška učinila ovu humanu priču regionalno prepoznatljivom. Ovo je prilika da istaknem da nastavljamo sa podrškom zajednici i nova pomoć u opremi zdravstvenim ustanovama uskoro stiže“, rekao je Saša Urošević, direktor Hemofarma u BiH.

Hemofarm je izdvajao dio novčanih sredstava od prodaje odabranih proizvoda za nabavku opreme zdravstvenim ustanovama u BiH.  Tokom kampanje prikupljeno je 100.000 KM za donacije zaštitne i medicinske opreme, dezinfekcionih sredstava, antigenskih testova, pulsnih oksimetara i nebulizatora, ali i druge opreme za 17 bolnica, domova zdravlja i zavoda u Trebinju, Prijedoru, Bijeljini, Banjaluci, Gradišci, Maglaju, Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Cazinu, Doboju, Mostaru, Tešnju, Gradačcu i Modriči.

Svako dobro, Hemofarm!

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!