Više novca za dnevne centre u Banjaluci

501

Nacrtom budžeta za narednu godinu u Banjaluci je planirano povećenje sredstava za udruženja građana, koja pružaju uslugu dnevnog zbrinjavanja, što je rezultat više sastanaka predstavnika gradske administracije i predstavnika dnevnih centara.

Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti, kazala je da su zajedno došli do zaključka da se u narednom periodu trebaju povećati sredstva u cilju podrške dnevnim centrima.

Ona je iskazala zahvalnost svim dnevnim centrima na području grada Banjaluka jer, kako je istakla, oni predstavljaju ruku Centra za socijalni rad.

“Početkom decembra predstavnici Gradske uprave volontiraće u dnevnim centrima kako bi se bolje upoznali sa izazovima kroz koje centri prolaze”, kazala je Šukalo.

Kada je riječ o povećanju sredstava za dnevne centre, prema prijedlogu nacrta budžeta, oni će iznositi 10 odsto, a ići će preko Javne ustanove Centar za socijalni rad Banjaluka.

Centar sa svakim udruženjem pojedinačno ima ugovoreni  odnos, te je samim tim i  povećanje od 10 odsto drugačije za svako udruženje, i kreće se od  3.600 do 12.000 KM na godišnjem nivou.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!