Priprema dokumentacije za most u Česmi do kraja godine

272

Do kraja godine biće završene sve procedure za pokretanje javne nabavke za izgradnju mosta u banjalučkom naselju Česma, kazao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, nakon sastanka sa rukovodstvom JP “Putevi Republike Srpske”.

Kako je kazao, do kraja godine biće potpisan i Memorandum o saradnji između preduzeća “Putevi RS” i grada Banjaluka, a kako bi već naredne godine počela izgradnja mosta nakon dugih sedam godina čekanja.

“Razgovarali smo i o drugim važnim infrastrukturnim projektima, poput izgradnje kanalizacije u Karađorđevoj ulici, gdje ćemo od preduzeća ‘Putevi Republike Srpske’ dobiti sve potrebne saglasnosti, te o izgradnji trotoara na magistralnim putevima širom grada, kako bi se povećala bezbjednost naših sugrađana”, rekao je Stanivuković.

On je ranije najavio da su oktobar i novembar mjeseci u kojim će se moći intenzivno djelovati na terenu.

Tada je kazao da se građevinska dozvola i projektna dokumentacija može očekivati u oktobru, kada bi “Putevi RS”, prema tadašnjem dogovoru, mogli raspisati javni tender za izvođača radova.

“Predlažemo da se i ovo radi u fazama. Dok mi otkupljujemo desnu stranu obale Vrbasa, neka se radi lijeva obala, da se ne čeka, jer je to proces koji dugo traje”, rekao je ranije Stanivuković.

Prelaz preko Vrbasa u naselju Česma uništen je tokom poplava 2014. godine te je izgradnja mosta na lokaciji kod “Vitaminke” jedan od prioritetnih projekata o kojima se intenzivno već duže vrijeme razmišlja.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!