„BL bajk“ na zimskoj pauzi

263

Za sistem automatskog iznajmljivanja bicikala, „BL bajk“, po već uobičajenoj praksi, odnosno dolaskom hladnijeg vremena slijedi zimska pauza.

Tako je nedjelja, 14. novembar zadnji dan u ovoj godini kada će Banjalučani moći da koriste usluge „BL bajka“, koji će opet biti u funkciji sa proljeća.

Prema podacima nadležnog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, ovogodišnju sezonu – „BL bajk“ završava sa 1.644 aktivnih korisnika.Naime, ova sistem ima 40 bicikala na pet lokacija: Ulica kralja Petra I Karađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), kod vodenog parka Akvana, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra „Nikola Tesla“, u Parku „Mladen Stojanović“ i u Obilićevu na raskrsnici Cara Lazara i Istočnog tranzita.

Namjera je da svako veće naselje ima svoj terminal za iznajmljivanje bicikla, kako bi se što više sugrađana podstaklo na fizičku aktivnost i tim se naš grad pridružio evropskim gradovima koji se opredjeljuju za održivu mobilnost i zaštitu životne sredine.

Cijene iznajmljivanja bickala su povoljne: pola sata u toku dana je besplatno, a nakon toga svaki sljedeći započeti čas je 1,5 KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!