Centar za porodicu u Banjaluci otvara vrata do kraja godine

363

Početak rada centra za porodicu, i to kao izdvojene jedinice Centra za socijalni rad, s ciljem da se unaprijede socijalne usluge za porodice i djecu na području grada, planiran je do kraja godine, potvrđeno je “Nezavisnim” u Centru za socijalni rad.

Prema njihovim riječima, centar za porodicu će se nalaziti u Ulici Josifa Pančića, broj osam.

“Otvaranje ovakvog centra je od velike važnosti jer će rad sa velikim brojem korisnika biti dosta olakšan, a to nam i jeste cilj. Istovremeno će doći do poboljšanja uslova za rad, podizanja nivoa kvaliteta i dostupnosti socijalnih usluga, što će se direktno odraziti na položaj svih socijalno ranjivih kategorija stanovništva na području grada”, naveli su u Centru za socijalni rad.

Dodali su da je evidentan porast broja obrađenih predmeta u toku ove godine, a u odnosu na prethodnu.

“U toku 2019. godine obrađeno je ukupno 175 predmeta, dok je u toku prošle godine zbog pandemije taj broj iznosio ukupno 121 predmet. Do kraja ove godine planirano je da se ukupno obradi 136 predmeta”, kazali su u Centru za socijalni rad.

Istakli su da u toku ove godine očekuju veći priliv predmeta u odnosu na broj predmeta koji su imali prošle godine i, između ostalog, smatraju da je pandemija jedan od uzroka.

“Na ovim poslovima specifičan je način podnošenja zahtjeva jer sam rad u okviru savjetovališta podrazumijeva dobrovoljnost i spremnost na promjene u sopstvenoj porodici. Sigurno je da je pandemija virusa korona uticala na smanjenje broja predmeta u 2020. godini s obzirom na to da su porodice odlagale rješavanje konfliktnih situacija i odlaske u savjetovališta zbog pogoršanja epidemiološke situacije”, zaključili su u Centru za socijalni rad.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!