“S ljubavlju hrabrim srcima” – donatorsko veče-RTRS, 17.15

417

Zbog epidemiološke situacije, ove godine donatorsko veče biće organizovano samo uz prikladan televizijski program koji će biti emitovan na Radio-televiziji Republike Srpske i Alternativnoj televiziji od 17.15 do 19.00 časova.

Na donatorskoj večeri učestvovaće predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, njeni partneri i brojni gosti.

Planirano je i obraćanje premijerke Srbije Ane Brnabić video-linkom iz Beograda.

Gost donatorske večeri biće i predsjednik Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice” i jedan ljekar iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Inicijator ovogodišnje humanitarne akcije je Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice”.

Prva Banka humanog mlijeka u Republici Srpskoj biće osnovana u okviru Klinike za dječje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, s namjerom da se prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojima nije dostupno majčino mlijeko, osigura donirano humano, majčino mlijeko.

Portparolka Udruženja Milada Šukalo rekla je da je sve spremno za donatorsko veče i da su zahvalni predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović što je prepoznala ovo udruženje, koje postoji četiri godine, kao partnera za donatorsko veče.

Šukalo je istakla da im je želja da i druge roditelje motivišu da se okupe i pokušaju da urade nešto za svoju djecu, bez obzira na to kojoj rizičnoj grupi pripadaju.

Od 1. do 31. decembra aktivan je i humanitarni broj 1411, a pozivom na ovaj broj građani mogu da podrže ovu akciju donirajući jednu KM.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena “S ljubavlju hrabrim srcima” broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke a.d. Banjaluka.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!