Izvršeno 1.005 inspekcijskih kontrola

313
Nadležni inspekcijski organi protekle sedmice izvršili su 1.005 inspekcijskih kontrola poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama.

– U pet slučajeva utvrđene su nepravilnosti, zbog čega su izrečena kazne u iznosu od 7.000 KM – navedeno je u saopštenju Inspektorata Republike Srpske.

Navode da je u okviru provođenja navedenih mjera do sada izvršeno 26.954 inspekcijske kontrole u kojima su izrečene kazne u iznosu od oko 370.900 KM, dok je za 30 objekata izrečena mjera privremene zabrane rada.

– Inspekcija i u narednom periodu nastavlja sa pojačanim kontrolama na terenu. Imajući u vidu predstojeće praznike pozivamo privredne subjekte da se i dalje dosljedno pridržavaju svih propisanih mjera kako bi nesmetano radili, jer cilj inspekcije nije kažnjavanje – dodaje se u saopštenju.

Inspektorat Republike Srpske poziva građane da u toku praznične kupovine na ličnom primjeru pokažu odgovornost u ponašanju, te da blagovremeno obave sve planirane obaveze i kupovine kako bi se izbjeglo stvaranje vićih gužvi, a svim građanima omogućilo da pod istim uslovima zadovolje svoje potrošačke potrebe, kao i trgovcima da nesmetano rade.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!