U Srpskoj 27 umrlih usljed korone i 258 novozaraženih

408
U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 27 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o 21 muških i šest ženskih osoba starije, srednje i jedna osoba mlađe živorne dobi (muškarac 32 godine) od kojih su po četiri osobe iz Banjaluke i Prijedora, po dvije iz Prnjavora, Novog Grada, Teslića, Zvornika, Modriče i po jedna osoba iz Bijeljine, Čelinca, Laktaša, Mrkonjić Grada, Bileće, Doboja, Šamca, Dervente i Ribnika.

U posljednja 24 časa u Srpskoj je potvrđeno 258 novozaraženih.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 865 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 258 osoba.

 

Radi se o 126 muških i 132 ženske osobe, od kojih je 31 mlađe, 153 srednje i 74 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 39 osoba je iz Bijeljine, 37 iz Banjaluke, 18 iz Zvornika, 17 iz Doboja, 13 iz Trebinja, 11 iz Prijedora, devet iz Kneževa, po osam iz Višegrada, Kozarske Dubice, Modriče i Nevesinja, po šest iz Kotor Varoša i Pala, po pet iz Bileće, Istočnog Novog Sarajeva, Kostajnice, Foče i Han Pijeska, po četiri iz Laktaša i Teslića, po tri iz Bratunca, Dervenete, Istočne Ilidže, Prnjavora i Čelinca, po dvije iz Gacka, Lopara, Petrova, Ribnika, Sokoca, Ugljevika i Šamca i po jedna iz Broda, Milića, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Srpca, Srebrenice, Stanara i Šipova

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 27 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o 21 muška i šest ženskih osoba starije, srednje i jedna osoba mlađe živorne dobi (muškarac 32 godine) od kojih su po četiri osobe iz Banjaluke i Prijedora, po dvije iz Prnjavora, Novog Grada, Teslića, Zvornika, Modriče i po jedna osoba iz Bijeljine, Čelinca, Laktaša, Mrkonjić Grada, Bileće, Doboja, Šamca, Dervente i Ribnika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 31.643 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.178 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 16.898 osoba, a testirano je ukupno 137.182 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.108, u Univerzitetsko mkliničkom centru Republike Srpske 405 a u opštim bolnicama 703.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 12.328 osoba, a nadzor je završen kod 100.130 osoba.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!