“Caritas” gradi vrtić na Petrićevcu za 85 mališana

356

Početkom septembra iduće godine trebalo bi da bude završen i pušten u funkciju vrtić koji gradi “Caritas” Banjalučke biskupije, čiji će kapacitet biti 85 mališana, rekao je za “Nezavisne” Miljenko Aničić, direktor “Caritasa” Banjalučke biskupije.

Lokacija novog obdaništa i prvog “Caritasovog” vrtića u gradu je pored “Caritasovog” Doma za starije osobe “Ivan Pavao II” na Petrićevcu.

Aničić je rekao da je gradnja vrtića počela 1. aprila, a da je završetak planiran krajem juna iduće godine.

“Nakon što budu završeni građevinski radovi krajem šestog mjeseca iduće godine, slijedi opremanje i nabavka namještaja i didaktičkog materijala pa očekujemo da bismo početkom devetog mjeseca iduće godine mogli pustiti vrtić u funkciju”, dodao je Aničić.

Prema njegovim riječima, radovi na budućem vrtiću napreduju dobrom dinamikom.

“Možemo reći da su do sada svi radovi u skladu s planom i nema nikakvih zaostataka. Urađeni su grubi radovi, vrtić je pokriven krajem desetog mjeseca i sada se provode unutrašnji radovi, struja i još neki radovi na pregradama”, objasnio je Aničić.

Dodao je da uskoro počinju radovi na grijanju, te zatvaranju objekta, kako bi se i zimi mogli izvoditi unutrašnji radovi.

“Vrtić je planiran za 85 mališana, i to u tri mješovite grupe po 25 djece, i 10 u jaslicama. Ova predškolska ustanova nije preglomazna i prevelika, i to je naš neki doprinos gradu”, kazao je

Naveo je da, iako će vrtić biti u naselju Petrićevac, svi mališani s područja grada će moći boraviti u njemu, koliko to kapacitet dozvoljava.

Rajko K., otac dvogodišnjeg djeteta, rekao je da je izgradnja vrtića u ovom naselju prioritet jer dosta roditelja nema mogućnost da ostavi dijete dok je na poslu.

“Zalažem se za izgradnju što više vrtića. Ovo će svakako olakšati mnogim roditeljima i vjerujem da će otvaranjem ove predškolske ustanove vrlo brzo biti ispunjeni svi kapaciteti”, rekao je ovaj roditelj.

 (nezavisne)

 

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!