Dom zdravlja: SMS poruka o rezultatima testiranja na koronu

397

Dom zdravlja Banja Luka pokrenuo je SMS servis za slanje SMS poruka za pozitivne/negativne pacijente testirane na korona virus.

„Svi pacijenti koji su testirani dobiće SMS poruku o rezultatima testiranja (pozitivan/negativan). Pacijenti čiji su rezultati testa pozitivni na korona virus odmah će pristupiti linku na kojem se nalazi obrazac, te isti popuniti i poslati ga nazad. Preporuke za dalje postupanje, pacijenti će dobiti od nadležnog doktora“, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Napominju da je validna samo ona poruka koja u naslovu pošiljalac sadrži “JZU Dom zdravlja Banja Luka”.

„Ovim putem, apelujemo na pacijente da se obrate svojim timovima porodične medicine kako bi ažurirali svoje brojeve telefona i adresa stanovanja. Na ovaj način će se pacijentima omogućiti da u kratkom vremenu saznaju rezultate svog testiranja i tako značajno skrate stresni period iščekivanja rezultata, te će se olakšati i rad zdravstvenim radnicima“, ističu u saopštenju.

Pacijenti koji iz nekog razloga ne mogu pristupiti popunjavanju elektronskog obrasca, mogu se javiti na brojeve telefona koji su napisani u SMS poruci ili koji su navedeni na internet stranici Doma zdravlja Banja Luka. http://domzdravljabanjaluka.com/dz/

Ovaj način obavještavanja pacijenata o rezultatima testiranja na Kovid-19 dogovoren je na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije, održanog 10. novembra 2020. godine.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!