Liječi astmu, holesterol i anemiju

1087

23Ukusan i zdrav, napitak sa smokvama može liječiti astmu, holesterol i anemiju. Saznajte kako ga pripremiti i koje su sve njegove prednosti.


Ako niste znali, smokve su plod visoko cijenjen širom svijeta. Pune su kalcijuma, kalijuma i cinka. One su takođe izvor gvožđa i vitamina C, E, K i A. Trebalo bi znati da sušene smokve imaju više kalorija nego svježe, pa ih treba konzumirati u manjim količinama kako bi se izbjeglo povećanje tjelesne težine.

Ovo piće će, međutim, poboljšati zdravlje digestivnog sistema, pomoći u smanjenju lošeg holesterola i smanjiti probleme sa disajnim putevima.

Recept

Sastojci:

  • 40 smokvi
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema

Postavite oko 40 smokvi u teglu i sipajte maslinovo ulje nad njima dok se tegla ne napuni do vrha. Zatvorite i držite je zatvorenom oko 40 dana. Smokve uglavnom apsorbuju ulje za to vrijeme, na taj način će koncentrisati njihove sastojke.

Upotreba

Jedite smokve prije svakog obroka i osjećajte se zdravije. One su i efikasan lijek za liječenje astme, holesterola i anemije. Neophodno je koristiti ekstra djevičansko maslinovo ulje, ako imate ulje boljeg kvaliteta, ovaj lijek će trajati duže.

(espreso.rs)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!